søndag den 3. januar 2010

Min far kom ud at tjene da han var 12 år


Dette er en brændevisdunk, som man havde med sig ud i marken, den kan tage 2-3    liter.
 (jeg har købt en og den skal fyldes op med brændevin som skal drikkes ved min bisættelse når den tid kopmmer)

 



Han har fortalt at det at være tjenestedreng var et hårdt job,omkring 14 timers arbejde i mark eller stald daglig i ugens 6 dage - Søndag fri og da gik man hjem måske 20 kilometer og hyggede sig med familien derhjemme og så tilbage til pladsen igen. Maden var ofte ensformig og ikke særlig god. Der var ofte spisestue for folkene, og det var med at "komme godt i" med pigerne på gården, så man mod at kysse og kramme dem fik lidt ekstra " mundgodt ".
 Lønnen var kost og logi og fra 150,- til 300, - for et halvårligt fæstenmål, afhængig af hvad der stod i ens "skudsmålsbog" - Så "HUSBOND"   som bondemanden hed var godt hjulpen med at styre knægtene eller "gåsepigerne"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar